Om

Trine Malene Lauridsen

Eier av Trinel - Syskole & Design


Hei, jeg heter Trine. - Jeg hjelper kreative kvinner med å lære å sy lekre klær som passer kroppen og livet!

Da jeg var 5 år, så min første hollywood film. Og da var jeg solgt. Jeg sad og så på mens velduftende parfymer strømmede ut av TV-skjermen.... Synkron-danserinder i sirkelformasjoner, perlebroderier på lange rekker og kokettte mademoiseller med mer enn glimt i øyet;-) Svungne kostymer i silke taft og kashmir frakker som syngende under paraplyer istemt tip toe sko med "oh la la - rytme"... tappende tap tap tap! Kvinnelist, skjønhet og sensuell power som fikk mennene til å svinge seg rundt lysstolper i regnvær!

Jeg tegnede kostymer hele barndommen, jo høyere parykker og store kjoler desto mer sving fikk jeg i pennen min, rundt og rundt og rundt i svingen former!!

Til sist ble jeg med på et malekurs på fem som 15 årig og her gikk jeg inn i å portrettere ... treer!! Jo du leste rett:-) Å se de svungne linjer som gjemte seg innen i barken og gre-formasjonene fulle av løv og liv, dét gav meg en ekte pasjonert malelidenskap, som har holdt hele livet sålangt. Organiske former og shapes fulle av liv, harmoni og magi får min kreativitet til å gløde. Blomster som kvinneshapes, gir det bølgete, myke og sensuelle inspirasjon til de klærne jeg skaper. Faktisk var min første store kløskjærlighet en topp med flaggermusermer, som falle så vakkert inn til kroppen og fikk stoffet til å bevege seg mykt og organisk rundt kroppen. 

Da jeg var 18 år og satt i bussen i København, traff jeg en veinde jeg ikke hadde sett på en stund. Snakken gikk i skolevalg og hva vi skulle studere etter gymnasiet: DESIGNER fæl det ut munnen min! Samme dag hadde jeg nemlig kjent på følelsen av tenk hvis jeg selv kunne skape en lik jakke som min nye vinterjakke: En kobolt kåpe med perfekt vakkert snitt over kroppen, med falgermusegermer (ja det var jo på 80´tallet). Kort tid etter gikk jeg i lære som kjoleskredder, men klarte aldrig helt å finne selvtillit nok til å gå for min store drøm om å leve av min kreativitet. Selvom jeg klarte meg veldig godt (fikk fortjenst medalje av Dronning Margrethe for svenneprøven min) jobbet jeg i de første mange år som frivillig i ulike teatergrupper i København, hvor jeg kommer fra, ved siden av at jeg jobbet med klær, enten i salg, som butikksjef og i perioder, som syer på ulike systuer. Alle årene har jeg sydd til private kunder; selskapskjoler, brudekjoler og slike ting. Men jeg turde ikke gå for den store drømmen...

Da min veninde en dag spurte meg om jeg kunne lære henne å sy... Da skjønte jeg at dette var mitt kald  (38 år på det tidspunkt, hallo!) Jeg startet med å holde små sykurs hjemme ved mitt store kjøkkenbord.

Idag driver jeg Trinel Syskole på Sagene, hvor kvinner fra mange plasser i Norge kommer på mine kreative sykurs.

Jeg elsker å inspirere andre kreative kvinner til å tørre å tro på sine sydrømme. Faktisk har jeg så mye tro på dette at jeg netopp startet opp en sygruppe her på Facebook, kalt SYDRØMMEN: Nå føler jeg endelig at min indre kreativitet kan hjelpe andre som har det likt som meg.

Kreative kvinner, som ser klær for seg for sitt indre, som kjenner på en lengsel imot å skape og lære å sy i et åpent, varmt og inspirerende miljø. Høres dette for godt ut til å være sant? Det er SANT! Det å tørre å tro på dine sydrømmer, er hele sakens kjerne. Uten troen, mister vi motet. Og jo da, det skal en porsjon mot til å hoppe ut i livets store eventyr. Dette og mye mer, har jeg selv erfart, og via mitt elskede håndverk lærer jeg det å tro på sin indre kreativitet. Fra sydrøm til virkelighet - helt enkelt!

             

                               Fakta: 

                              1 utdannelse som kjoleskredder

1 utdannelse som kulturarbeider

1 etterutdannelse som voksenpedagog fra København, bosatt i Oslo

                       1 fortjenstmedalje overrakt av HM Dronning Margrethe 2 av Danmark

                       2 arbeidsopphold hos designer Isabel Toledo, New York

                      30+ års erfaring fra syning, skredderi-, teater- og klesbransjen, i Danmark, USA og Norge

150 kreative kvinner har deltatt på mitt store sykurs SYDRØMMEN

                      300+ kreative sjæler har deltatt på mine sykurs på Sagene

477 hobbydesignere har deltatt på mitt onlineprogram DESIGNKURSET

                      20.000 fantastiske kvinner har blitt veiledt av meg i prøverom 

1 million idéer som venter på å bli ført ut i livet - et steg om gangen! Blir du med?

 

 

 

DETTE KAN JEG HJELPE DEG MED:

Lær å sy magisk

Lær å føre dine drømme ut i livet på Sagene eller online. Bli en del av syeventyret og lær å trylle med søm! 

Få din sydd drømmekjole

Dine kropp, farger og former venter på å bli svøpt i de lekreste stoffer og få en kjole, som er spesiallaget til vakre deg.

Få et fortryllende klæsskap

Drømmer du om den skjønne dag, hvor du elsker alle klærne i ditt klæsskap? Fordi alt passer deg og ditt liv perfekt? 

Pefekt passform i dine klær

Få perfekt passform i dine penklær, kåpe eller bunad. Få en ekte kjoleskredder med på klæslaget ditt.