Fra sydrøm til virkelighet!

"Hei, jeg heter Trine og jeg syr!"

På Swahili heter det "mimi na shona". Det lærte jeg av min tidligere skredder-kollega, som kom fra Tanzania. Hun het Marsha og var i skredderlære akkurat sån som jeg, dengang på nittitallet.

Vi satt ved siden av hverandre på systuen, på høye stoler ved høye borde, der hvor vi lærte at sy av vores skreddermestre. De år jeg satt ved siden av Marsha lærte jeg mer enn å sy. Det skal jeg fortelle mer om her:-)

Å lære et håndverk er mer enn å bruke hendene!

Vi må bruke hode! Når vi syr i lag, oppstår det mer enn godt håndverk. Det blir ofte gode samtaler og mulighet for å lære av hverandre i mer enn en forstand.

Marsha lærte litt meg Swahili, mens hun beskrev livet hun hadde levd før, i en lille landsby i en fattig del av Afrika.

10 kvinner hadde laget sin egen sparebank. De sparte opp et lite beløp hver måned, og hver 10 måned fikk man så den store pott, med 10-gangen det man hadde spart opp hver måned. 

Den dagen potten skulle utleveres, samledes kvinnene utenfor det huset til den heldige. Hva skulle hun bruke pengene til? Når skulle hun til byen? Hvor skulle hun handle? Alle var glade på hennes veine. Sammenholdet hun fortalte om, er det samme jeg opplever på min syskole. Vi vil hverandre godt!

Jeg har hørt mange historier bli fortalt over skredderbordene.

Siden jeg gikk i lære har jeg hatt 4 mestre. Heidi, Marius, Louis og Isabel. Alle hadde hvert sitt unike syn på håndverket. Alle hadde lært faget av sine mestre.

Hver mester hadde sine styrker, sine prioriteringer og sin pedagogikk. Eller mangel på pedagogikk. Et hadde de til felles, de var MESTRE i skredderiet. De var ranke i ryggen, hadde mye viten fra et langt arbeidsliv og hver gang de delte en teknikk føltes det som man hadde vunnet i LOTTO.

Mye mer enn blott en syskole:-)

Idag er jeg selv en lærer. Eller rettere jeg har min egen lille syskole. Trinel Syskole & Design på Sagene har blitt møtepunkt for kreative syere i alle aldre, kjøn og samfundslag. Det er jeg stolt over. For å lære å sy er for alle. 

- Og så over til deg. Når har du opplevd gode skapende fellesskaper? Har du kanskje lyst til å bli en del av et levende og kreativt symiljø på vakre Sagene?

Er du er nysgjerrig på syskolen min? Du velkommen på et levende eller online sykurs eller å se en av mine inspirasjonsvideoer på Facebook. Velkommen til Trinel Syskole & Design.

Med hjertelig solståle-syhilsen på Swahili: JAMBO!

 

Vi syes!

Trine Malene Lauridsen,

Kjoleskredder, kursholder og mye mye mer...

Livet er et eventyr - skap det og lev det! 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!