Blog

Et tilbakeblikk på året (se bildene fra 2021)

Her er mitt tilbakeblikk på det spesielle år 2021 og hvordan jeg fikk snudd min lukningstruede Syskole i Oslo til en sprudlende suksess og sammenhold rundt i hele Skandinavia?

Les her om hvordan de beslutninger jeg tok i begynnelsen av året og alt det gode som kom utfra dem, fikk min lille syskolens til å overleve nedstigning og pandemi. 2021 startet hardt, samtidig har det vært fantastisk masse godt på veien også.

Er du interessert i hvordan du får mer fokus på din egen suksess i år? Da jeg a…

Les mer...…

Sew-along og syskolens bursdag

Idag er det syskolens bursdag - hurra! Vi blir 7 år og feirer vi med gavedrøs til deg.

Fra starten av skulle syksolen være en kreativ oase her på Sagene. Vi hatt mange magiske menneskemøter på inspirerende sommerskoler og kreative helgekurs. Sist på stammen det store årskurs for sydrømmere for de som vil gå enda lenger inn i syskapet - inne i klesverden. Liksom Narnia er full av begivenheter der ligger og venter på deg er din sydrøm en dør inn til en magisk verden som ligger og venter på deg.…

Les mer...…

Quilting - er det moderne? (Last ned guide)

(Last ned den lille quilte-guide her :-)

Guiden ble til en quiltet skai-kåpe som du ser længere nede. Men inden vi skal se på den vil jeg lige si - JA QUILTING ER OGSÅ FASHION  -  hilsen McQueen og meg :D Hvorfor quilte? Det er varmt! Det er vakkert! Og du ser smashing ut! Her er noen fashionbilder fra bla McQueen.

157302270_466471374539368_6107144769607944920_n 6a00e55290e7c48833025d9b47ed55200c-800wi 

Quiltning - er god stil!

Har du lyst på nogle nemme tip, så du kan leke dig med quiltning og komme igang på et blunk?

Du kan klikke dig ind via linket og få mine tips og komme…

Les mer...…

Den lille strykeskole og presseredskapene du vil elske!

 
Ved første øyekast ser det rart ut! Et føl. En arm. En presseskinke. Hvaffor noe?

Du blir ikke bedre til å sy, ved å lære å stryke bedre. Tvertimot så vil du kanskje ha lyst til å sy mer sjusket og være mindre nøye... For så godt virker det. Å bruke med presseredskaper altså.

Da jeg gikk på skredderskole i Danmark (et lille stykke utenfor København) sat vi ved høye borde og sydde dagen lang. 7-8 timer fordypet i søm. Med fingerbøl. Silketråder. Nerdete syteknikker. Rouler og snirkelsømmer. 

Les mer...…

Sy blomster på klærne dine

Sagene-damene viser deg 2 enkle sting til å sy blomster med

Mange av oss sitter mer hjemme i disse dager. Har du noen gamle vårjakker, klær, handlenett m.m. i skapet som du har lyst til å "blomstre opp"? Da kan du med enkle sting brodere deg til en blomstrende garderobe. Visste du at du kan brodere skikkelig lettvint? Vi syr og broderer sammen i denne tiden inne i min store facebookgruppe. Les mer nederst.

Gjør deg klar til å brodere

  1. Ta frem din vårjakke, veske eller et stoff du vil sprit…

Les mer...…

En hyllest til midjen - se hvor den er her!

Idag er det Christian Diors bursdag, la oss feire kvinnelivet og klær som passer!

Jeg lurer på hva Dior hadde i tankene da han skapte The new look i 1947? Det var et look som gjorde ham verdensberømt på et øyeblunk! 

70 år senere er Dior utråpt til moteikon og hans look skapte en ny trend i datidens moteverden og sporene kan sees langt inn i klæshistorien. 

Hvorfor var det netopp The new look som slog an dengang? Krigen var netopp slutt da i 1947, uniformene var pakket bort og gleden over l…

Les mer...…

DIY-tips båthals a la Megans brudekjole

DIY-tips: slik lager du en enkel sommerkjole med båthals á la Megan

Hele verden fulgte med da Megan Markle ble gift med Prins Harry. Alt det essentielle var på plass både kjærligheten, brudeparret og presten – og hele verdenspressen!

Kjolen har vært på alles leper hele uken etter brylluppet, og bilder av de to kjærlighetsfuglene ble spredt på sosiale medier, som en uendelig håndfull slengkyss tatt av vinden. 

Vi husker alle Prinsesse Dianas brudekjole. Megans var mye mer enkel og kanskje ti…

Les mer...…

Dine første syredskaper

Les mer...…

Hatten til Harriet

D99A05AA-4A3C-403E-B5B3-F05E3C9E7863.jpeg

Inspirerte planer...

Du vet kanskje at jeg skriver et nytt blogginnlegg hver måned? Denne gangen blir jeg simpelthen nødt til å legge alle andre kreative skriveidéer til side, pga hatten til Harriet!

Jeg har nemlig blitt inspirert - igjen! Og nå skal du høre hvorfor...

Idag var nemlig jeg på Arbeidermuseet på Sagene, for å sjekke ut en utstiling om Akerselva industri- og arbeiderhistorie. Og pludselig ble jeg "kjent" med to spendende personer, som satte inspirasjonen igang.

Abridermusset l…

Les mer...…

Slik ble operakjolesykurset til <3 (hint: det handler om inspirasjon)

 

Sensommeren i Oslo 2017 - noe skjer magisk på Sagene!

Da jeg var en 5-6 årig liten jente, så jeg min første Hollywoodfilm. Du vet palietter og silke i lange baner, med dansende dameben og et syngende eventyrunivers. Hele livet har mine barndoms drømmer fulgt meg, som lettheten følger en sommerfugls vingeslag. Idag lever jeg sydrømmen min, som kjoleskredder, kursholder og eier av Trinel Syskole & Design.

En dag på et av mine kreative sykurs på Sagene, skjete det noe magisk. Praten gikk om …

Les mer...…