Sy blomster på klærne dine

Sagene-damene viser deg 2 enkle sting til å sy blomster med

Mange av oss sitter mer hjemme i disse dager. Har du noen gamle vårjakker, klær, handlenett m.m. i skapet som du har lyst til å "blomstre opp"? Da kan du med enkle sting brodere deg til en blomstrende garderobe. Visste du at du kan brodere skikkelig lettvint? Vi syr og broderer sammen i denne tiden inne i min store facebookgruppe. Les mer nederst.

Gjør deg klar til å brodere

  1. Ta frem din vårjakke, veske eller et stoff du vil sprite oppe eller sy noe av. Nesten alle stoffer egner seg. Jo tynnere stoff, desto mer skills krever det for å unngå rynking.
  2. Tegn din blomst rett på stoffet med skredderkritt eller sypenn (blyant kan også brukes). 
  3. Velg garn eller tykk tråd. Vi anbefaler det klassiske mouliné broderigarnet, men alt kan brukes!
  4. En halvlang nål, hvor tråden din går igjennom nåløyet.
  5. Broderiramme er lurt, hvis du vil unngå rynking. Ellers kan du sy med halvløs tråd, så du ikke strammer for hardt.
  6. Nå mangler du kun blomstrende inspirasjon og følelsen av vår! 

 Broderiramme astrid.jpg   

Sy deg gladere og ønsk våren velkommen innenfor:-) 

Å sy gir glede, det sier hjerneforskningen. Når vi bruker hendene og utfører et håndverk, går hjernen i en helt spesiell modus og hjernebølgene endrer seg. Det kan gi deg den der go-følelsen av å være i flytsonen. Det kan sammenlignes med det samme som skjer når du mediterer. Det er rett og slett sunn brainfood for å si det på en annen måte.

Viste du at? I USA på 50´ tallets fødeavdelinger satt det ofte en dame og strikket i et hjørne, innen kvinnen var helt klar til å føde. Man mente da at det hadde en stor beroligende effekt. Strikking og håndsøm "same, same" mener vi.

Millefleurs-sting (tusen blomster)

Det første stinget vi vil vise deg, er et super lett sting, som du kan lage blomster med på en enkel måte. Du får fort "blomstret opp" ditt stoff eller klessplagg og millefleurs-stingene brer seg raskt og gir en super søt effekt. Det består av to sting, og du ser dem på bildene herunder. 

     syrintopp.jpg

Tråklesting

Det andre stinget er enda enklere: Tråklestingene kan du lett sprite opp klærne med. Vi kjenner det fra syverdenen, hvor vi også bruker det til å sy ting lett sammen med, eks. før en innprøving av et klesplagg. Herunder brukes det kun til ren og skjær pynt!

Astrids borderi japansk blomst.jpg  Japansk veske broderi.jpg  Japansk blomst copy.jpg  broderi på pute .jpg  tråkle broderi jeans.jpg  Mille fleurs broderi jakkelomme.jpg

Skap selv stilen, igjen og igjen...

Mange har blitt inspirert til å lage blomstrende broderi. Her ser du mer av hva vi synes er inspirerende! 

vintage syrin broderi 1.jpg 

God førnøyelse og ha en strålende vår - på forskudd!

Vil du ha hele vår nye store broderiguide?? Vi har satt enkelt broderi i system og krydret det med smukke farger og blomstermotiver. Og vi jobber i disse dager med å lage ferdig de siste broderiene og snart blir det til en lekker E-bok. Det får du mye mer info om i vår store åpne fb-sygruppe, som heter SYDRØMMEN og som er åpen for alle.  

Invitasjon! 

Her kan du også sy med meg og Astrid - og alle de andre sydglade derinne, mens vi går hjemme. Vil du bli med i vårt kreative symiljø på nett? Bli med inn i vår sygruppe, hvor du kan få dagens boost med syglede. Du finner den ved å klikke her!

 


Kreasting og vårfølelse - på tross av corona!

Astrid & Trine

Trinel Syskole på Sagene

 

sydrømmen broderi.jpg

Du finner Sydrømmen facebook-gruppe her!

 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!