En hyllest til midjen - se hvor den er her!

Idag er det Christian Diors bursdag, la oss feire kvinnelivet og klær som passer!

Jeg lurer på hva Dior hadde i tankene da han skapte The new look i 1947? Det var et look som gjorde ham verdensberømt på et øyeblunk! 

70 år senere er Dior utråpt til moteikon og hans look skapte en ny trend i datidens moteverden og sporene kan sees langt inn i klæshistorien. 

Hvorfor var det netopp The new look som slog an dengang? Krigen var netopp slutt da i 1947, uniformene var pakket bort og gleden over livet kunne igjen titte frem av stoffhyller, sykommoder og klæsskap. Midjen var inn, sammen med spisse skuldre og store skjørt med masse swingfasong. Musikken hadde nye rytmer og kvinnen beveget seg friere enn før krigen.

Og en ting er sikkert. Nemlig at Christian Dior skapte skreddersydde coutureklær med kvinnens midje i sentrum! Så derfor vil jeg benytte hans burdag på hylle og feire midjen i alle dens former og størrelser.

 

 

Ditt sentrum er livet ditt

Så hvorfor er midjen sentrum for Diors og så mange andre designeres univers? Det kan jeg kun gjette meg til:

Den er smuk! Og høyt elsket! Og den bærer de bølgende myke hofter, som munder ned i det fruktbare og skapende kvinnelige skjød! Voila!

Midjen rommer kvinnens liv!

Så sir du kanskje, jamen Trine, jeg har jo ikke mye midje jeg? Jo da, det har du. Og det vil jeg å vise deg her i denne bloggposten - og hvorfor det ikke spiller noen rolle hvor stor eller lille din midje er. Du har en - og det er alt som teller. Du har ditt eget sentrum i livet ditt! Og du kan få klær som passer akkurat deg. Helt som du er!

Hvordan det? Følg med nå! Det finnes et hav av kroppsformer.

Her ser du 4 klassiske kvinnelige figurer (legg merke til at alle har en midje)


Tips: Et balansert timeglass i en travel hverdag (se video i linket)

Siden vi er så ulike allesammen, spør mange meg hva som klær midjen og kroppen deres. Hvordan viser deg frem på den smukkeste måte. Mange av oss har lyst til å vite mer om kropsstyper og hvordan fremheve deres unikke kvinnelige fortrin og se bra ut i klærne vi syr eller som henger i klæsskapet.

Det har jeg laget et video foredrag om, krydret med en masse tips til å få lekre klær: Klikk her for å se videoen om designlinjer og kroppstyper her (videoen varer 19:49 min, TRAVEL? så trykk deg inn på fb og lagre den og se den når du har tid).

Kort fortalt dreier det seg om å få balanse mellom over- og underkopp, bruk av lyse og mørke farger og hvordan markere midjen og visuelt skape en timeglassform. Uanset om du har midje eller ei. Se mer her!

I gamle dager var alt sydd på mål

Ingen var for store eller for små. Før vi fikk butikker fulle av klær - og standardstørrelser - sydde vi klær på mål. Dvs at vi tok mål av kroppen og lagde mønstre som var individuelt tilpasset den enkelte. 

Alle de unikke dimensjonen ved kroppen var med i beregningene:

  • Omkredsen på de ulike punktene: Hoften, midjen og brystet, overarm, lår osv.
  • Lengdene imellom disse: Høy eller lav hofte, og dypde på ditt brystmål, arm- og benlengde osv.
  • Høyre/venstrebalanse: Faktorer som spiller inn er eks musklene på høyre og venstre side, om du er høyre eller venstre hendt, om du bærer en veske på skulderen osv.
  • Holdning: Om du er forøverbøyd eller bakoverlent i holdningen din. Svaj i korsryggen, og om hode er for eller bakoverlent osv.

Alle disse små detaljer gjør et flott tilpasset symønster og et personlig skreddersydd klæsplagg.

Slik skaper du ditt eget skreddersydde New look

Du kan fint skape din egen New look, ved hjelp av passform, tilpasning og få til flotte linjer i klærne du syr. Jeg har forenklet prosessen igjennom mer enn 120 sykurs, hvor jeg har hjulpet mer enn 500 kvinner skape klær som passer. Det har det kommet noen veldig gode oppskrifter ut av som jeg vil dele med deg herunder. 

Slik er "en-kjole-som-passer" prosessen:

Du starter med et enkelt symønster til en kjole der er lik som en grunnform. På min syskole får tildelt ferdigutviklede smarte grunnmønstre, slik at prosessen blir så enkel for deg som mulig. Og på Sydrømmen årskurs og onlineskole får du en videobasert kursportal (i tillegg til sykurset) slik at du går steg-for-steg med Trines oppskrifter, mens du får hjelp og undervisning i gruppen.

 

Skap sydrømmen din

Da håper jeg at du vil bli med å feire midjen og skreddersydde klær (og Christian Dior)... Jeg håper du er blevet nysgjerrig på alle fordelene ved å tenke passform, passform, passform. Og at du kan få et fantastisk personlig kvinneliv!

Hvis du har fått mersmak og vil lære mer om skredderi for begynnere, og hvordan skape klær som klær som passer deg, er du hjertelig velkommen på sykurs. Jeg holder til i hjertet av Sagene i Oslo og vi åpner påmeldingen til både Årskurset og onlinekurset vårt i starten av februar.

Sydrømmen Onlineskole

Onlinekurset er 3 måneders intensiv sykurs, hvor du lærer å sy en rekke klesplagg, som passer deg. Vi starter opp med en kreativ gjeng med deltakere over hele landet. Oppstart halvårlig. Send en melding til Trinemalenelauridsen@gmail.com om du er interessert i mer info og stå på ventelisten.

Sydrømmen Årskurs

Bor du i Oslo og vil blimed på fysiske kurs? Da har du akkurat nå mulighet for å bli med i Sydrømmen Årskurs i Oslo. Oppstart hvert emesterstart..

Årskurset i Oslo foregår på Sagene, enten som dagskole med 20 kursdager eller som helgebasert kurs med 10 helger på et år. Ved siden av kursdagene får du tilgang til en stor videoskole inkl symønstre i Str 32-50. Trines smarte opplæringssystem SYDRØMMEN inneholder altså en rekke mix-og-match symønstre, som gir deg mange lekre designmuligheter innen kjole, skjørt, topp og kåpe.

Hvem er jeg?

Kort fortalt: Jeg heter Trine og jeg har en pasjon for å hjelpe mange kvinner bli kvitt prøveromsskrekken og lære å sy kler som passer. Jeg elsker å sy, skape og forme vakre klær som passer kroppen. Jeg er utdannet teater- og dameskredder og kursholder fra København. Jeg har både sydd i København, Oslo, New York og Hollywood, bla Madonna og flere prominente danske skuespillere og artister. Jeg ser søm som en livslang venn som hjelper meg å føre mine drømmer ut i livet! Og jeg hjelper deg gjerne lære å sy klær som passer.

Du og kreativiteten din er hjertelig velkomme på sykurs hos meg på Sagene <3


Ditt liv er et eventyr - skap det og lev det! - Hilsen Trine

For mer info om syskolens sykurs: Klikk her!

1 kommentar

Trine Malene Lauridsen
Admin
 

Jeg gleder meg til høre fra deg om du fant din kroppstype i videoen? Har du spørsmål skriv til trinemalenelauridsen@gmail.com <3 <3 

Vi syes! - Trine

Les mer...
Les mindre