Planlegg ditt beste sy-år ever!

 

Gjør deg klar til et fantastisk SY-ÅR

7 steg til sy-sukses, fokus og skaperglede i det nye år :-)

Har du lyst til å sy mer i det nye året, så har du kommet til rett plass! Her i denne bloggpost, lengere nede, finner du årsplanleggeren, som du kan ta frem igjen og igjen gjennom hele året. Det er de samme 7 steg jeg selv bruker, for å føre mine sy-drømme ut i livet...

Med mange år på baken som kjoleskredder og kursholder, har jeg plukket opp gode teknikker til å skape ekte sy-motivasjon når man har store sy-drømmer. Disse teknikker har blitt til årsplanleggeren, som hjelper deg og meg til å holde fokus - hele året.

Med de beste ønsker for at 2018. Jeg håper det blir ditt beste syår ever!

Syglad hilsen,
Trine Malen Lauridsen

"Du holder trådene til din kreativitet i din hånd og du fortsetter med å være trådholder for deg selv og din indre skaper hele år 2018" - Trine

Introduksjon til et skapers paradis:

Alt kan skapes!

Hvis du ser rundt deg, så er alt skapt på den ene eller annen måte. Om det er stolen du sitter på, eller telefonen/pcen du har ved i hånden. Om det er klærne du har på, eller om det er hele deg... Alt er skapt. 

Å skape er en naturlig del av livet.

Og hvis du vil sy mer i 2018, kan du selv påvirke hvordan dette skal gå. Har du før prøvd å mislykkes i dine planer før?

Det har jeg! Mange ganger har mine planer og sydrømme måtte vike plassen for andre ting som ikke alltid var like viktige for min kreative skaperglede. Selvom jeg overordnet har viet mitt liv til å sy, undervise i søm og inspirere til skaperglede, har jeg hatt lange perioder med "sy-tørke".

Det er faktisk noe av det mest frustrerende jeg vet! Og kanskje du kjenner deg igjen i dette?

Mange mennesker synes det er noe litt uviktigt med skapergleden. Men du som syr, du vet kanskje noe annet? Hvis du er som meg, så er det i syingen og skaperiet du virkelig blomstrer.

Min erfaring er at man kan dette litt ut av syingen i perioder, men den vil alltid være der. Sying er som en livslang venn. Og her skal jeg guide deg igjennom mine beste teknikker for å prioritere det du har på hjerte.

årsplanleggeren har jeg delt opp veien i 7 (-8) deler: fra ide til virkelighet - helt enkelt. 

Jo mer vi er klar over vores egne intensjoner, jo mer vi nyter prosessen - desto lettere blir det å føre sy-drømmene ut i livet <3
 

 

 

ÅRSPLANLEGGEREN - Trinel Syskole & Design 

7 steg til mer syning i 2018, ta frem penn og papir. Bruk så god tid på disse spørsmål, som du trenger. God fornøyelse!

1: Hvorfor syr du? Hva er din SY-crush?
 
Hvis du vet hvorfor du syr, så vet du også hvorfor du synes dette er vigtigt. Har du ikke en notesbok allerede? Så er dette tidspunktet for å få en. Ellers hent papir og blyant :-)

Skriv ned så mange grunner du kan finne på, jo mere følelser du legger i dette, des bedre. Bruk god tid, for dette gir deg masse energi:-)

Jeg kan jo gi meg selv som eksempel: 
Jeg syr fordi det gir meg mulighet for å designe klær som jeg ser for mitt indre. Designprosessen synes jeg er kjøpe interessant og inspirerende. Og så elsker jeg stegene når jeg skal gå fra idé til mønster og å lage god passform. Eller rettere jeg elsker klær med god passform og derfor har jeg oppdaget at linjer og silhuetter er veldig interessant. Jeg elsker å forme og skulpturere, forenkle og lære nye fif og metoder. Jeg digger fordypningen det å sy gir meg. Jeg elsker at jeg kan mestre selv vanskelige ting, hvis jeg øver meg nok ganger. Jeg liker virkelig godt stoffenes verden, og især ull og silke synes jeg er magisk. Jeg vil skape mine egne kule lekre personlige designs slik at jeg går med mitt eget brand. Jeg har lyst til å lære mer og utvikle meg videre.

Så er det din tur: 
Eks: Jeg syr fordi jeg føler meg ... fordi jeg elsker å .... fordi tiden hvor jeg syr er så ... Jeg syr fordi jeg vil ...
 
 
2: Hva er min store motivasjon? Hva drømmer du om å sy?
 
Her er det tid til å drømme stort. Hva er dine store overordnede drøm med din sying? 

Oppgaven er å lage en "braindump" (hvor du skriver alt det du tenker på) vil ha ut av din sying. Dette er de store linier. Linjer som gir deg en retning. Enten du drømmer om å sy til deg selv, til barna eller kanskje du drømmer om å leve av å sy? Når vi vet hvor vi er på vei hen, er det lettere å finne rett måte å komme dit.

Det er dine drømmer, og hvis du er litte granne som meg, så er de helt sikkert veldig vakre.

Her kan du ta og plukke fra punktet ovenfor og utdype enkelte ting mer. Eks hvorfor vil du designe? Hva liker du spesielt med å sy?

Se igjennom flere ganger slik at du har alt med. 

Highlight eller understrek det vigtigste akkurat nu og tiden fremover. 
 
 
3: Mine 3 store steg i 2022? 
Her er det tid til å konkretisere, og ta 3 skridt imot din sydrøm.

Velg ut 3 ting fra de forrige punkter som inspirasjon til ditt neste syprojekt. 

EKs: hvis du vil sy bygge mer kompliserte ting, kan du eks velge et avansert klesplagg. Eller hvis du vil mestre noe du nettopp har lært er det å kanskje mer hensiktsmessig å gjenta det du nettopp sydde. Eller hvis du vil være mer kreativ, kan du velge et kreativt syprojekt hvor du eksempelvis bruker en teknikk som du har lyst til å lære. Eks tekstilmaling, broderi, patchwork, origami osv. Vil du forenkle, kan du raffinere dine symønstret og sy nye designs utifra noe du allerede kan.

Hvilke 3 type syprojekter vil du sette ut i livet i år, så du føler at du er igang med å virkeliggjøre din drøm i ditt tempo?

1.

2.

3.
 
 
4: Samlet tid pr måned jeg vil bruke på mine 3 syprojekter:

Syning ta tid, især hvis man vil forbedre sin syskills underveis. Forbered deg på hvor mye tid du vil bruke på dine syprojekter til neste år. 

Månedlig:

Ukentlig:
 
 
5: Hva skal jeg evt lære for å gjennomføre mine sydrømmer?

Alt hva du kan har du lært, og det å sy er jo egentlig å lære er det ikke? Så hva trenger du å øve deg på, hva trenger vite mere om og hva trenger du hjelp til? Hvilken mindsett og tankegang vil hjelpe deg å prioritere din sy-tid videre i 2022?

Dette trenger jeg å øve meg på ...

Dette trenger jeg å lære ...

Dette trenger jeg hjelp til ...
 
Dette kan hjelpe meg på veien ...

Dette vil holde min motivasjon igang når jeg holder på å gå i stå...

Annet...
 
 
6: Hvilke hverdagsaktiviteter har jeg lyst til å gjøre mindre av (for å få mer tid til din syning)?

La oss innrømme det, vi har mange kjedelige vaner (eks sosiale medier blink blink). Hva kan du velge bort, for å prioritere anerledes dersom du vil føre dine drømmer ut i livet?

Hva må du gjøre mindre av for å få tid til det nye? Eller hva skal du prioritere bort for å sette inn dine nye sy-dates i kalenderen? Hvis du eks vil sy 1-2 timer til deg selv i uken, eller en lørdag i måneden - hva må du fysisk endre på for å få til dette?

Dette vil jeg endre på.......
 
 
7: Lag sy-dater med deg selv.

Praktisk øvelse: Sett av tid i kalenderen: 

Et lille regnestykke:

Eks 1:
Hvis du vil sy 2 timer i måneden blir det eks en hverdagskveld i måneden kl 20-22

Eks 2:
Hvis du vil sy 4 timer i måneden blir det eks 1 time i uken.
Alle torsdager kl 20 - 21

Eks 3: 
Hvis du vil 6 timer i måneden og du ikke vil sy i hverdagene
Annenhver lørdag eller søndag kl 12-15


Tips: 
 
Legg sy-dates med deg selv inn i din kalender og sett på varsel i god tid innen. Gjerne på faste dager, slik at det blir en "no-brainer", noe du gjør automastisk. A la: " Nei mandag er jeg opptatt vettu, sykveld (blink blink)."
 
Hvis du må avlyse eller flytte din sydate med deg selv: Finn et nytt tidspunkt og legg det inn i kalenderen.

Trenger du et ekstra tips?
 
Sig ifra til dine omgivelser, familie, barn, hunn, katt, favoritt tv-serie mm at du ikke vil forrstyrres. Hvis de vet når du har din høt prioriterte sytid, kan dere ordne praktiske spørgsmål og ting og tang - før og etter din sy-date. 
 

 
8: Bonus... Belønning... Gulerot:

1: Hva er guleroten du kan vinke foran nesen på deg selv, hvis du er ved å gi opp? Eller hvis du har gått i stå på et eller annet tidspunkt? (Hint: gå tilbake til følelsen fra punkt 1, husk på hvorfor du elsker å sy <3)

2: Hva er den største bonus du kan få, hvis du holder dine syavtaler med deg selv? (Hint: du har kommet 3 store skridt nærmere din store sydrøm fra punkt 2)

3: Hva er den beste belønning dine nærmeste kan få, dersom de støtter deg og i å oppnå dine topp 3 syprojekter 2017? (Spørg dem, hvis du er i tvivl)
 
 
Kommentarer:-)

Kjære fantastiske deg!

Hvis du har kommet hele veien hit i årsplanleggeren, så håper jeg at du har funnet en lille håndfull gullkorn, som du kan ta med deg videre inn i det nye år.

Og ved du som gir ekstra drivkraft bak beslutningene vores? Det er å dele og bli møtt av en som lytter. 

Jeg vil bli meget glad, hvis du vil dele dine oppdagelser du har gjort deg i jobben med årsplanleggeren

Send meg et smilefjes, som takk for årsplanleggeren, så vet jeg du har fått den 😊 - og kommenter gjerne: 
 
Eks: 
Var det nyttig? Har du en kommentar? Ris eller ros? Gode ideer til nye temaer til kommende bloggposter? Er det noe du ønsker deg fra sylæren din (aka meg) til neste år? Jeg vil bli meget glad, hvis du vil skrive en hilsen til meg med dine tanker og gullkorn.
 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!