DIY-tips båthals a la Megans brudekjole

DIY-tips: slik lager du en enkel sommerkjole med båthals á la Megan

Hele verden fulgte med da Megan Markle ble gift med Prins Harry. Alt det essentielle var på plass både kjærligheten, brudeparret og presten – og hele verdenspressen!

Kjolen har vært på alles leper hele uken etter brylluppet, og bilder av de to kjærlighetsfuglene ble spredt på sosiale medier, som en uendelig håndfull slengkyss tatt av vinden. 

Vi husker alle Prinsesse Dianas brudekjole. Megans var mye mer enkel og kanskje til og med folkelig. Hva synes du om kjolen? Ville du ha en slik kjole til ditt bryllup?

Jeg vet ihvertfald at jeg godt kunne tenke meg en sommerkjole med en båthals a la Megans! Og du?

Et spørsmål jeg har fått flere ganger etter brylluppet er:

Hvordan lager man en båthals a la Megan? Hvordan får du en slik tykk og lekker kant i halsen? Du har kanskje ikke tid til å lage en ekte couturekjole... Derfor har jeg laget DIY-tips, slik at du kan lage en lettvint sommerkjole med båthals a la Megans.

Hvilket mønster trenger du?

I denne fredagsvideoen (fra min sygruppe på Facebook) forteller jeg om sammenhengen mellom stoff og syteknikk. Og viser deg hvordan du kan la deg inspirere av Megans brudekjole.

Kort sagt er det 3 steg:

  1. Du trenger et kjolemønster med raglan-ermer.
  2. Deretter skal du utvi halsåpningen til en bred båthals. Dette gjør du ved å først tegne, deretter klippe båthalsen.
  3. Tilslutt skal du velge imellom et kantebånd, halslinning eller et belegg til å lukke halskanten med.

Er du nysgjerrig på hvem som tilslutt designet Megans kjole?

Givency´s sjefsdesigner, Clare Waight Keller fikk oppgaven som designer. Her ser du hennes modeltegning av kjolen, som hun designet utifra Megans ønske om en modern, klassisk og tidsløs kjole.

Bildene er hentet fra denne artikkel, hvor du også kan lese mer om historien om Megans brudekjole: https://www.harpersbazaar.com/celebrity/latest/a20764293/meghan-markle-wedding-dress-givenchy-clare-waight-keller-design-details/

Og jeg blir superglad om du legger igjen en kommentar:-)

 

Solstråler fra Sagene,

Trine

Ps. Har du lyst til å bli inspirert i sommer? Bli med i min sygruppe, SYDRØMMEN? Jeg sender live hver fredag hele sommeren. Bli med davel :-) 

Du finner den ved å klikke på her!

 

0 kommentarer

Det er ingen kommentarer ennå. Bli den første til å legge igjen en kommentar!